Utstyr  /

Klordioksidaggregat

Global Concept MITCO leverer og utfører service på klordioksidaggregat fra Prominent.

TA KONTAKT

Klordioksidaggregatet er en klordioksidproduserende enhet og doseringsanlegg i ett. Bello Zon® er beregnet for drikkevannsbehandling og i økende grad brukt med tanke på effektiv legionellakontroll/ -bekjempelse i vannfordelingsnett. Forøvrig har klordioksidaggregat langt flere bruksområder innen ulik industri.

Klordioksid produseres ved surgjøring av natriumklorittkloritt med svak saltsyre. Da den brytes raskt ned, kan ikke klordioksid lagres over tid. Derfor produseres dette i et aggregat/ doseringsenhet på stedet. Virkemåten til klordioksid er som følger: klormolekylet er bundet til to oksygenmolekyler, disse vil kunne trenge inn i biofilm og rive løs denne. Ved å fjerne biofilm vil dette gjøre at legionella ikke vil kunne vokse i systemet.

Saltsyre + natriumkloritt = klordioksid + natriumkloritt + vann

(4HCl + 5NaClO2              = 4ClO2+ 5NaCl + 2H2O)

Bello Zon®-aggregatet kan styres på følgende måter:

•          manuelt

•          proporsjonalt etter vannforbruk (vannmåler)

•          etter overskudd av klordioksid (ClO2-sensor)

•          på eksternt signal fra f. eks. kontrollrom.

Klordioksid (ClO2) er en oksiderende gass, og et meget effektivt biocid mot bakterier, sopp, virus, protozoer og sporer. Biocidet er robust, lett løselig i vann og er effektiv innen et bredt pH-spekter. Gassen reagerer med bakterienes cellevegg, aminosyrer og RNA, hvilket resulterer i en ødelagt metabolisme. Reaksjonen er umiddelbar og ikke avhengig av kontakttid med cellen. På grunn av denne egenskapen er klordioksid også effektivt mot inaktive celler, og muligheten for resistensutvikling svært begrenset. Behandling med klordioksid er godkjent av mattilsynet/ folkehelseinstituttet for drikkevann, og er en omtalt metode i veilederen fra FHI. Klordioksid løser som nevnt biofilm, og restproduktene er ikke miljøfarlige.

Produkt

Type

Antall per eske

Utpris Norge

Pris per eske, kanne

Hand & Surface

Våtserviett

700

Kr 4.45

Kr 3115

Surface

Spray 500ml

6

Kr 176

Kr 1074

Hand

Desinfisering hånd 50ml

42

Kr 78

Kr 3276

Hand

Desinfisering hånd 600ml

6

Kr 199

Kr 1194

Surface

20 liter

Kr 85

Kr 1700

Kontakt oss

Fyll ut skjemaet for bestilling eller spørsmål.

Takk! Din beskjed er sendt.
Ups! Her er det noe som ikke stemmer.